המרכיבים:
1 תפוח אדמה בינוני
1 כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד)
1 בצל קטן
4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים / לשמיניות
2-3 ביצים
3-4 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוח האדמה וחותכים אותו לחתיכות דקות יחסית, ושוות בגודלן. שמים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-8 דקות, עד שמתרכך, אבל לא יותר מדי. מסננים.
2. במחבת בינונית מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הכרישה, לאחר 2 דקות מוסיפים את הבצל, לאחר 3-4 דקות נוספות, כשהבצל מתרכך מוסיפים את תפוחי האדמה ואת עגבניות השרי ומטגנים במשך 3-4 דקות.
3. בינתיים, בקערית קטנה טורפים את הביצים ואת עלי הבזיליקום הקצוצים, מוסיפים מלח ופלפל ומוזגים מעל התערובת שבמחבת.
4. כשהחלק התחתון של הפריטטה מתייצב, מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ.) ל-5-10 דקות לסיום אפייה, עד שהביצה יציבה ועשויה לחלוטין. אפשרות נוספת היא להפוך בזהירות או באמצעות צלחת את הפריטטה לצידה השני ולטגן במחבת עד להשחמה.