הרכיבים:
1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת) או אבקת חרובים
1/2 כוס סילאן (ללא סוכר)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס (עדיף) או חמאה או שמן קנולה
2 כפות חלב עיזים או חלב קוקוס או חלב שקדים
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן שמים את הקקאו, הסילאן, הוניל והשמן ובוחשים על אש בינונית רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2. מסירים מהאש, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב.
3. מצננים ומעבירים למקרר.
** כיוון ששמן קוקוס וחמאה במקרר עוזרים לתערובת להיות במרקם של "ממרח", שימוש בשמן קנולה לא ישיג את אותה המטרה.
** הממרח יישמר במקרר למשך כשבוע. ניתן להכין את הממרח לחלוטין ללא חלב, ואז הוא יישמר טוב יותר לאורך זמן במקרר.