המרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר
2 כוסות פתיתים מקמח כוסמין מלא
3 כוסות מים רותחים (2+1)
1 כוס אפונה קפואה שהופשרה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר בינוני. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר והפתיתים לטיגון של 3 דקות.
2. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים ואת האפונה ומערבבים.
3. מערבבים את כוס המים הנוספת עם רסק העגבניות והתבלינים, מוסיפים לתוך הסיר ומערבבים.
4. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 10 דקות (תוך כדי בחישה מידי פעם).
5. מסירים מן האש, מערבבים ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
לצפייה בכתבה במאקו