רכיבים:
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
1/4 כוס סילאן תמרים ללא סוכר
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
1/4 כוס שומשום רגיל או מלא
2 חלבוני ביצה
1 חבילה פצפוצי קינואה תפוחה (180 גרם) – ניתן להחליף בפצפוצי אורז מלא
1/4 כוס אוכמניות מיובשות (או צימוקים שחורים)
4 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן שמים את הטחינה, הסילאן והשמן ומחממים תוך כדי בחישה עד שכל התערובת הופכת להיות אחידה וחלקה ומסירים מיד מהאש. שימו לב לא לחמם יתר על המידה ולא להרתיח!
2. בקערה גדולה טורפים 2 חלבונים ומוסיפים להם בהדרגה את תערובת הטחינה תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
4. בעזרת ידיים רטובות דוחסים כמות קטנה של תערובת לכדי כדור דחוס קטן ויציב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב שזו לא תערובת שקל לכדרר אותה לכדורים, היא לא בצקית ונוטה להתפורר. לכן יש לעבוד בשיטה של "דחיסה".
5. מכניסים את החטיפים לתנור שחומם מראש לחום נמוך (160 מעלות צ.), ואופים במשך כ-15 דקות, עד שמשחים. מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
לצפייה בכתבה במאקו