(15-20 לביבות)
רכיבים:
1 סלק גדול (כ- 600 גרם)
100 גרם פטה עיזים (חצי חבילה)
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן נענע קצוצה
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.)
6. קולפים את הסלק, מגררים אותו גס ומניחים במסננת ל 15 דקות (אפשר לשים כוס מתחת למסננת ולשתות את מיץ הסלק שיוצא).
7. לתוך קערה בינונית מגררים את גבינת הפטנ, מוסיפים את הביצים, את הסלק ואת יתר הרכיבים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשמנים אותו קלות, יוצקים מהתערובת בעזרת כף לביבות בגודל הרצוי ומשטחים לגובה של 1-1/2 ס"מ, לא דק מדי ואופים כ – 12-15 דקות.