המצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 כף שמן שומשום
2 שיני שום כתושות
1 שקית תירס קפוא (800 גרם)
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק (ללא חומרי שימור)
1/4 כוס חלב קוקוס (ללא חומרי שימור)
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כף סויה
1-2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
2 עגבניות תמר חתוכות דק
חופן כוסברה קצוצה גס
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את שמן הקוקוס ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. מוסיפים את השום הכתוש ואת גרגירי התירס הקפואים ובוחשים בסיר במשך 5 דקות. מוסיפים מים בדיוק עד לכיסוי התכולה, מוסיפים את רוטב הצ'ילי ואת חלב הקוקוס ובוחשים.
3. מוסיפים את שיבולת השועל, הסויה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.
4. באמצעות בלנדר ידני גורסים את המרק באופן כמעט מלא (אני אוהבת שהוא לא טחון לגמריי)
5. מוסיפים את חתיכות העגבניות ואת הכוסברה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.
6. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום תוך כדי בחישה, טועמים ומתקנים תיבול.