המרכיבים:
4 כפות קינואה מבושלת
1/2-3/4 כוס מים
קורט קינמון
1/2 בננה חתוכה לקוביות
1 כפית שקדיה
1 כפית מייפל או סילאן תמרים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים במסננת דקה 1 כוס קינואה, מנערים ומסננים היטב ומעבירים לסיר, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות או עד שנגמרים המים).
2. בסיר קטן שמים 4 כפות מהקינואה המבושלת, מוסיפים 1/2 כוס מים, הקינמון והבננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
3. באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
4. מוסיפים את השקדיה, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.
לקריאת הכתבה במאקו