המרכיבים:
1 ביצה אורגנית
1 כפית שקדיה
1 תפוח עץ מגורר (עדיף להשתמש בתפוח אדום ומתוק, אבל גם עם ירוק זה טעים)
קורט קינמון
1/3-1/2 כוס קמח כוסמין (למתכון ללא גלוטן אפשר להמיר את הקמח בקמח קינואה)
2 כפות מים (לפי הצורך, לא חובה)
מעט שמן קוקוס לטיגון
מעט סירופ מייפל להגשה
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצה היטב, מוסיפים את השקדיה וטורפים יחד. מוסיפים את התפוח המגורר ואת הקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח בשלבים תוך כדי ערבוב עד שכולו נטמע בתוך הבלילה. יש לשים לב לא לערבב יותר מדי. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
3. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת גדולה ומטגנים יחידות בגודל כף שטוחה, בעובי 1/2-1 ס"מ עד להשחמה משני הצדדים. מגישים חם בליווי סירופ מייפל.
לקריאת הכתבה המלאה במאקו
צילום: אריאל עוזרי