המרכיבים:
500 גרם בשר בקר רזה טחון
1 ביצה
1 כף טחינה משומשום מלא
50 גרם רסק עגבניות
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1-2 שיני שום קצוצות
גרידה מקליפת לימון אחד
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ואת רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). באמצעות הידיים צרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, משטחים אותן לעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. אופים 15-20 דקות עד שהחלק הפנימי של הקציצה כבר לא אדום. מגישים.
לכתבה המלאה במאקו